fredag 25 mars 2011

MISSONI EXTREM LYX


Bild Missoni Home

Det börjar att jag letar efter en liten, liten kudde att bli kär i. Eller en liten lyxig pläd till sängens fotända att kasta mig över. Och som vanligt blir jag sittande och snöar in på inspiration alldeles för länge. Jag skulle vilja ha en klassisk Missoni home pläd eller kudde. De har ibland väldigt fina accessoarer, i extremt lyxig kvalitet. Men så hittar jag detta, ett komplett hem i Missoni. Ett galet lyxigt loft i Sydney, som får ge lite fantasiinspiration innan jag sjunker in i fredagssoffan. Ovan gamla fina Thonet stolar som delvis klätts med Missoni tyg! Så effektfullt. Eller så har någon tagit sig tid att måla dem, vad vet jag. I dessa prisklasser har säkert fru Missoni gladeligen själv pyntat stolarna åt kunden :)

 


Min älsklings bas-palett: Mycket vitt, lite mer vitt, svart (eller ofta grått hos mig) och trärent. Sen någon färgaccessoar (som i denna bild kan symboliseras av den yttebyttelilla röda vasen i bakgrunden...).

Grafiskt och konceptuellt. Men jag gillar inte såna här soff-former måste jag medge, det ser lite ut som en förvälld svamp.Här ser man de icke alltför vanliga Eamesbarstolarna! Inte lika kända som sina systrar DSW. Men lika snygga. (Obs, dessa stolar är en nytolkning av Eames sidechair, inget han själv designade. Baserad på fiberglasstolen han gjorde 1948, så inget original i barstolsutförande alltså!)
Sängen snyggt bäddad. Tage ett blad ur denna boken: Krispiga lakan, många kuddar, några dekorkuddar på det, och ett vikt överkast över fotändan. Eller en pläd. Eller OCH en pläd.Ett väldigt lyxigt badrum. Även om jag oroar mig lite för insynen här med de tunna gardinerna. Och när det är mörkt ute? Och man skall med i badkaret? Vad händer då? Nu blir jag nästan generad å innehavarens vägnar...
Ja, det var det, en överdos i lyx. Nu väntar fredagsmys, rätt långt från denna våning på alla sätt och vis :) Trevlig kväll önskar jag dig!


10 kommentarer:

 1. Snygga bilder (som alltid)! Jag gillar främst bäddningen på bilden långt ner. Underbart! Tänk om jag kunde hålla sängen så snygg...

  Jag har tagit tag i vårt projekt med gardiner i vardagsrummet och skrivit ner alla dina råd om tygåtgång mm. Ett problem har uppstått dock! OCH efter en hel del letande (främst via nätet) vänder jag mig därför till dig (experten) igen.=)

  Jag har inte lyckats hitta skenor som fästes i (!) taket. Ikea, Hemtex mm har takskenor som har ett fäste som gör att de kommer en bra bit ner från taket. Jag vill att gardinen ska gå ända upp till taket och att skenan inte ska synas. Var hittar jag dessa? Vad har du för skenor?

  Tack (igen) på förhand! Mvh/Emma W

  SvaraRadera
 2. Visst är det konstigt att man alltid suktar efter (och dras till) det som är dyrt! Jag gillar Missoni, bara det inte blir för mycket.

  Tack för länken här hos dig, jag har lagt till dig i min lista också!
  Trevlig helg!
  Irene

  SvaraRadera
 3. @Emma
  Jag har skenor från Lindhs som kan monteras antingen i tak eller på vägg. Har man som vi, spänntak, kan man då ändå montera på väggen och få den upp mot taket. Har du tak du kan skruva i så monteras den med fördel där, det har vi gjort i andra rum. Följ länken så kan du läsa mer. Skenan vi har heter 2001.
  http://www.lindhs.com/index.php?page=shop.browse&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=72&vmcchk=1&Itemid=72

  Hälsningar Linda

  SvaraRadera
 4. Stiliga bilder. Bäddningen är underbar! När jag läser här om stolarna kommer jag att tänka på en annan stol jag har letat efter men inte fått veta var man kan köpa den. Vet du det Karin?
  http://alltochelleringet.blogspot.com/2010/07/stolen-tatami-fran-pedrali.html
  Hoppas du har en härlig helg!
  KRam Linda
  Ps. vi spanar på varenda hus med markiser nu för tiden och iaktar vad de har för kasse och färg på markisväven ;)

  SvaraRadera
 5. Lindhs är ett bra alternativ, kolla in dem. Jag har i flickornas rum världens simplaste fusk-lösning, en C-skena från Åhlens som jag borrat upp direkt mot taket och har sen glid i den och "räkor" (de små öglorna som hänger i gliden) i veckband. Bygger ca 5 mm nedanför taket. Men det är inte en så elegant lösning och gör sig bäst när gardinen alltid är utdragen för då täcker gardinens överfåll skenan... Jag har det till ett draperi/ gardin i flickornas rum. Men en typ Lindhs som i Lindas förslag är snyggare eftersom jag vet att din skena kommer att synas mellan gardinerna. Men ta en i vitt då om det finns. Silent Gliss är också ett märke som är störst på marknaden, används ofta i alla hotellprojekt man håller på med. Lycka till Emma!
  kram karin

  SvaraRadera
 6. ...och Linda, jag vet inte vem som säljer Pedrali till privat kunder. Men hör med
  http://www.panea.se/

  eller

  http://www.sveacontract.se/stolar/pedrali/superplastic/tatami/1571

  de företagen säljer i alla fall till arkitekter och har därför stolen. Kanske säljer de även till privatkund?

  Lycka till du med :)

  SvaraRadera
 7. Tack Karin,
  Jag var i kontakt med Svea Contract i somras och fick då besked att de inte säljer till slutkund. Men ditt andra tips ska jag kolla upp, tack!

  SvaraRadera
 8. Nu är ju det här ett gammalt inlägg, men jag undrar om du vet ifall barstolarna från Eames finns i original eller om man måste köpa en replica om man vill ha en sådan? Jag har inte hittat...

  SvaraRadera
 9. Hej Ugglan, nej jag förtydligade i inlägget, tack för att du frågade. Barstolarna är en nytolkning av originalen, alltså inga original.

  SvaraRadera