tisdag 26 juni 2012

ETT LYXIGT UTERUM I GLAS - ELLER GLASHUS JA TACKSåhär i regntider (ah, suck...) önskar man att man hade ett glashus där man kunde njuta av trädgården och utekänslan ändå. Att ha ett kalas i hus av glas :) Eller tänk att sitta här med kaffekoppen och en god bok, eller att låta barnen pipa "ut i trädgården" (och in i vinterträdgården) fast regnet öser ned. Jag hittade ett sånt fantastiskt förträffligt snyggt glashus idag. Med en fast bakre vägg i svartlaserad spont, och resterande 3 väggar i glas. Och taket helt i glas. Och mitt över alltihop tronar ett mycket snyggt segeltak som går att dra ut om det blev för soligt och varmt. Detta var ta mig tusan ett av de mest lyckade glashus eller uterum jag sett. Riktigt härligt möblerat med rustikt långt matbord och stolar med kuddar, och komplett med myssoffa i kortändan, massa myrtenträd och snygg industrilampa i taket. Suck och stön, så fint. Beläget på Älgö ett stenkast härifrån (ö utanför Solsidan) men det var ju inte riktigt dit jag skulle. Men annars så, glashuset hade jag köpa utan att blinka. Och ställa i vilken trädgård som helst ja tack.Maffigt planerad altan utanför glashuset, med små träd infällda i trädäcket. Centralt placerade dubbeldörrar i glas in till glashuset som kan ställas upp mot altanen.

Altan storlek större. Eller x-large kanske. En altan kan aldrig bli för stor, jag lovar dig att om du väl tar dig trubbel att köpa plank och skruv och balkar och fundament och gräver och fixar och tar dit snickarna - kör på tills plånboken säger stopp. Ett par kvm altan till kostar inte så mycket i proportion mot allt jobb som ändå skall utföras. Ett riktigt stort altangolv kan du inreda som ovan; med matplats under parasoll, med loungestolar i ett hörn, med krukor, skära ut slitsar för rabatt (som där de små träden spirar upp genom planken) och varför inte dra en vals. Och ett glashus då, om du kör lyxvarianten :)

Bilder Skeppsholmen

4 kommentarer:

 1. Åhh guuuud va snyggt. Vi håller på med ett 100 kvm trädäck till vårt sommarhus nu och det skall bli så kul att inreda i sommar. kram Victoria. Tusen tack för fin inspiration!

  SvaraRadera
 2. Lamporna, de hängande, på sista bilden - någon som vet var de kan köpas?

  SvaraRadera
 3. Tredje sista menade jag såklart...

  SvaraRadera
 4. Tänk jag satt igår och tänkte blogga om det där huset när jag hemnetknarkade. Så superrätt 2012 men såg det inte väldigt stajlat ut inomhus? Bor dem sådär på riktigt? Just att det var "så rätt just nu" fick mig att tvivla. Synd att det ligger Älgö ;)
  http://frystaapelsiner.blogspot.se/

  SvaraRadera