måndag 18 juni 2012

SEKELSKIFTES INSPIRATION - SOMMARSTUGA


Detta fina hus har jag visat en del godbitar ur förr, det är en gammal artikel från Sköna Hem som jag sparat. Huset är så väl inrett i enkelhet, sparsmakat, och sammanhållet. Det är en sommarstuga i sekelskiftesstil, så det är mycket spont och spröjsade dörrar och fönster - whats not to like? Vardagsrummet ovan med spont hela vägen upp till nock, och helt fantastiskt fina dubbeldörrar i glas med spröjs.
Utsidan har fått en fasadfärg som är ganska vanlig i de renoverade sommarstugorna i Danmark - svart. Inget puttinuttigt rött eller gult - eller gubevars sumpbrunt - utan lite trendigt svart. Men man tjärade ju husen förr i tiden så det går ju helt an med svart.Hallen gifter ihop den svarta utsidan och den vita insidan med ett - också tidstypiskt - harlekinrutigt golv i svart och vit sten.Denna bild är öronmärkt för vårt sommarhus på landet, för storstugan. Inspovarning för sommarhuset alltså, förstubro med spröjsdade fönster och platsbyggd sittbänk. Japp, japp..... registrerar......
Helt fantastiskt burspråk där sponten går upp hela väggen upp till tak och sedan fortsätter ut och runt i taket, som ett kor i en kyrka. Hur fint var inte det då? Här ser man också hur man enklast hänger gardiner i burspråk; inga konstigheter eller takhängt. I just burspråk med många fönster - och ev fönster som möts i hörnen - hängs gardinerna innanför fönsterramen.
Denna köksbild har jag med någonstans på bloggen, jag minns den tydligt. Läckert sekelskifteskök i lite ruffare sommarstuge-stil. S*itsnyggt rent ut sagt! Det var inspo för sommarstuga i sekelskiftesstil. Nu ni, är det kväller, och jag skall logga ut här. Go' kväll kära läsare.PS Huset är nybyggt .... :) 


Bilder Sköna Hem1 kommentar: