onsdag 20 juni 2012

SVARTVIT RUTIGT LINOLEUMGOLV
En läsarfråga kom in, gällande golv i köket. Och vad som kunde passa i ett 60-talshus. Luckorna var i teak och i rummen intill låg ek eller möjligen bokparkett. (Om du undrar vilket som är vad så har bok knappt någon ådring alls och är ganska "platt", och ek har mer variation och starkare ådringar) Det absolut mest klassiska alternativet till funkis är svartvit rutigt. Och med teakluckorna i köket att ta hänsyn till, och en annan parkett i rummen intill så blir det ganska bra. Jag skulle inte blanda in ytterligare ett trämaterial. Jag skulle gå på rutigt. Din man ville inte ha linoleummatta, och du kunde tänka dig klinker men gillade inte att gå på hårt golv. Men om ni väljer klicklinoleumplattor så har ni det bästa av två världar; det ser inte ut som en gammal "skolgolvsmatta" för din man (jag kan hålla med honom faktiskt...), och det är inte hårt att gå på för dig! Estetiskt ser det ut som klinker eftersom man förväntar sig det när man tittar på ett rutigt golv. Men är varmare och mjukare och tystare att gå på. Linoleum är dessutom miljömärkt och hållbart, och enkelt att sköta. Lycka till :)

PS Vill ni läsa om för och nackdelar för alla golvmaterial så läs detta inlägg.


Bild Kvänum

2 kommentarer:

 1. TACK för ditt tips! Det känns som ett bra val. Nu får vi se om vi går vidare men jag kan absolut tänka mig rutor på golv och ja det skulle harmoniera med intilliggande rums golv.
  Kanske hade det varit något att ta upp det rutiga golvet i närliggande gäst-wc eller hade det blivit för bra?
  Apropå kök... Nya gastronomi-stället var verkligen snyggt sammanhållet. Möjligen lite mycket av en o samme arkitekt. Fast han hade väl uppdraget själv. Fick lite grand känslan som när ett inrednings-/mode-reportage har produkter från övervägande ett ställe. Då känns det köpt eller bråttomjobb. Inte i detta fallet alltså.
  /Emm

  SvaraRadera
 2. Det handlar om egen inkomst och royalty på produkter ;)
  Vad roligt att du blev inspirerad av svaret, titta på fler märken innan ni bestämmer er, det finns säkert många olika varianter av både fina/väldigt bra och billiga/tråkiga i ert byggvaruhus. Så jämför. På wc:n också är ett bra alternativ och sammahållet koncept tycker jag, inte alls för mycket. Lycka till!

  SvaraRadera