måndag 4 juni 2012

NYTT UPPDRAG - ETT SOVRUM MED BRÖSTPANEL
Här kommer ett nyligen avslutat sovrum som jag har hjälpt till med. Ett sovrum som jag hjälpte en mycket stilsäker tjej med. Husets arkitektur är sekelskifte - 20tal. Problemet i utgångsläget var att sovrummet inte var trivsamt och inte kändes "inrett" enligt de inneboende. Och väggen bakom sängen sluttade (i och för sig ganska brant) in bakom huvudgaveln, hela vägen ned i golv. Min snabbanalys av rummet var att man kanske inte riktigt trivdes för att sluttande tak hela vägen ned i kudden ger en ganska tryckande känsla, man sover inte så bra. Och utan sänggavel och trivsamma bord och lampor (som man gillar) så känns rummet inte helt klart. Jag gjorde en skiss på rummet och nu har det utrustats med ny bröstpanel, så att sängen får stå mot den vita sponten istället för ett taklut. Resultatet blev fantastiskt bra, sängen ser nu ut att ha en sänggavel och ett riktigt avslut. En inredd sovplats. På bröstpanelen kommer så småningom två sängbord från Mavis upp, samt som belysning två st vita Bestlite vägglampor i den mindre modellen BL7. Jag har lagt till lite detaljer för hur man kan dressa rummet i övrigt, utifrån husets i övrigt stilsäkra atmosfär och inredning. Designklassiker och sobra färger. Rummet får i moodboardet en kelimmatta, en pläd i ljust dämpade blå ränder, en svart spegelram, en svart och en blå kudde. Dörrbladet och trycke i 20-talsdesign från Byggfabriken. Sen är det klart! :)


Moodboard studio karin
Bilder dörrblad Byggfabriken, lampa Bestlite, matta Carpetvista, kuddar Scandinavianbrandsonline, bord Mavis, pläd här

3 kommentarer:

 1. Jättefint ser det ut! Jag planerar oxå bröstpanel till vårt stora (20m2) sovrum med högt till tak. Hurudan panel skulle du välja till sovrummet? Är det rak eller fasad kant på detta som du visar bilder på?

  Tacksam för svar!

  Soliga hälsningar från Finland,
  Erika

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det fint! Längtar till att få mitt sovrum på det här sättet :) Jag kommer att välja fasad kant för att få en mer klassisk look. Vill man vara mer modern (exempelvis nutida New England stil) kan man välja rak kant, mer som råspont fast hyvlad och jämn och fin.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Hej Karin!
  Vilken fin och intressant blogg du har. Jag är inne titt som tätt och tittar och inspireras. Vi bor själv i ett parhus från 1921 och det känns roligt att få tips på hur man kan inreda tidsenligt men ändå modernt.
  jag tycker att lamporna du tipsade om var väldigt fina men de är dessvärre lite för dyra för mig just nu. Har du tips på ngt liknande men i en ngt lägre prisklass?
  Hälsningar Linda i Göteborg

  SvaraRadera