fredag 1 juni 2012

EN FINT RENOVERAD GÅRD




Jag är ute och far efter gårdsinspiration igen, och hamnat i detta hem, igen. Vi har kikat på en detalj härifrån förra veckan (ni ser snart vilken) men jag tycket hela hemmet kan inspirera till helgen. Kanske lite nya grepp på landet eller sommarstugan eller på gården eller var ni nu kan tänkas vilja åka i helgen. En rödlackad Tolix stol biter ifrån emot den vackra vita sponten. Och trapptäcket var riktigt trevlig, enkelt och sparsmakat, lite grovt (fast inte grovt i dimensionen, utan grovt som i enkla-former-i-grova-raka-drag) som interiören i övrigt. Det är svårt att hitta trappräcken som är tillräckligt enkla och fina, som passar äldre gårdsstil utan att vara alltför hemslöjdssnirklig eller tung. Här har det snickrats ihop av enkla rundstavar och lackats grått som övriga snickerier. Kökssidan har fått en snygg spont som avslut, slarva inte med köksskåpens sida så att en tråkig vit mdf-skåpsida möta dig när du går in i köket! Välj en skåplucka, eller dra ned bänksskivan på sidan, eller matcha väggen som här.



Härliga detaljer som den underbara köpmandisken infälld i kökslängden.




Den här stolen känner vi igen, den kikade vi på förra veckan :) 





Ljuvliga mellanutrymmen som klätts helt i spont ger rätta gårds- och lantkänslan. Och PK stolarna vittnar ju om att här bor finsmakare...



Fint sovrum, med spont och en enkel dov färgskala. Här sover man nog gudomligt. Men här vill jag ändå höja en varningens finger... Stora yviga palmväxter som denna tar för sig nästan mer än vad de ger. De blir lite ... stökiga och högljudda i ögat om ni förstår vad jag menar. Och exotisk. Jag hade valt en snällare trädform som olivträd eller den mer lättskötta myrtenträdet. Det hade sett lugnare ut i ett sovrum. Förlåt var jag petig nu ;)



Älskar kelimen. Men det förstod ni :)



Även badrummet har hållits inom konceptet med spont på väggar och tak. Verkligen varmt intryck i badrummet när man hoppar över kakel på några väggar. Fint och mjukt.


Bild Skeppsholmen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar