söndag 10 mars 2013

DAGENS KAN-DET-VARA-MÖJLIGT-ATT-DET-FINNS-SÅDANA-HÄR-HEM-I-SVERIGE?Jahaja! Sitter och gapar och undrar hur det kan vara möjligt. För samma summa som du i Stockholm kan köpa en trea eller möjligen ett litet radhus ute i förorten kan man slå till på en hel jugendskola i Skåne. Magnifik och ståtlig så att man bara gapar. Så fantastiskt fin byggnad.
Och i skolan finns det massa härliga originaldelar kvar, massa kaminer - och till och med en gympasal på övervåningen med ribbstolar och en nedsänkbar bom :))))
När man ser så här  intressanta hem tycker jag det är kul att gissa vem som bor här? Någon med starkt intresse för design, det är helt klart. Eames fåtöljer (de svarta i förgrunden), Ägget fåtölj (välbekant i bakre hörnet), Wegner stolar (trä) och Bertoia stolar (diamond side chair, de i metallnät). Idel designikoner allihop. Någon som driver designklassikerbutik kanske?
Och mer Wegnerstolar. Och en riktig finsmakargrej på väggen! Vet ni vad det är som hänger där? I trä? Det är en benspjälkare för brutna ben på soldater i krig, designad av Eames himself, tror det var för andra världskriget om jag inte missminner mig.... Och har man koll på den så har man ganska högt designintresse tror jag!


 


Jugendtrappräcke som är helt fantastiskt. (Jugenderan var i slutet av 1800-talet och i Sverige även under början av 1900-talet.) Huset är byggt 1911.
Och befinner man sig i en skola skall man så klart ha skolplanscher och jordglobar :)
Ja, det var dagens kan-det-vara-möjligt-:O , den som vill flytta till Kristinastad kan ju skatta sig lycklig. Hela hemmet ser du här. Trevlig söndag på er kära läsare!Bild via Mäklare Peter Olvsborn

4 kommentarer:

 1. Jättefint!!!! DÅ undrar man i bland varför man bor kvar i Stockholm men så är det ju barndomsstaden och jobbet finns här...

  Maken är från HBG så jag favoriserar nog den västra sidan lite mer för ett året runt boende..Östra sidan är härlig på sommaren..

  Jessica E

  SvaraRadera
 2. Oj vilken byggnad! // Malin

  SvaraRadera
 3. Jessica, ja men det kanske blir ett bra sommarresidens :))) Ah, alltså, byggnaden, håller med Malin.

  Karin

  SvaraRadera
 4. Åh vilken fantastisk fastighet, älskar tegelhus, detta var nog det snyggaste jag sett :)

  SvaraRadera