måndag 4 mars 2013

KLÄ DINA IKEASTOMMAR I PRADA - SUPERFRONT NYHET
Hej måndag och hej nya vecka! Denna månad lanseras en jättenyhet, som innebär att alla som har IKEAstommar hemma i sitt kök eller på sina sideboards kan klä sin grundbas från IKEA med lyxfodral. Vad sägs om gedigna fantastiska materialval som björk, mässing, koppar, marmor och läder? AH! Summan av kardemumman skall vara att du får lyxmöbler till en bråkdel av priset i dyra butiker. För vi är många som har använt IKEA stommar till att göra andra möbler av. (Ett av mina bäst besökta inlägg är hur jag byggde detta sideboard av köksöverskåp.) Denna tendens har skaparna av Superfront lagt märke till, som chefsdesigner Mick Born säger:

" - Vi såg ett väldigt tydligt beteendemönster bland våra vänner och bekanta. Nästan samtliga hade någon form av skåpstomme från IKEA hemma som de hade pimpat med specialbeställda luckor från det lokala snickeriet. Många gånger hade de även lagt en ny toppskiva i marmor på skåpet. Det var lite som att se Ingvar Kamprad klädd i Prada."

Och visst är det sideboardet med Art Deco mönster och mässingsknoppar och mässingsdetaljer på benen ganska Prada? (torkar dregel i mungipan och funderar på vart det skall få plats hemma)
Köksstommar från IKEA klädda i Superfront luckor, ny toppskiva och snygga knoppar. 
Det finns flera mönster att välja till dina luckor, som denna kubvariant, solfjädermönstret (bilden överst), kryss, enkla linjer mm mm, och de passar alla IKEAs stommar Pax, Faktum och Bestå. Det finns flera ben att välja på, i trä eller med mässingsdetaljer, eller hela socklar.Knoppar i carrara - min favorit. Runda små ljuvliga saker som är så lena att lägga handen om. Fantastiska. Eller kaxiga grövre läderhandtag med koppardetalj, eller en söt fjäril? Ja, det är bara att gratulera Superfront och önska dem lycka till, det ser ut att vara grymt snyggt och dessutom enkelt för vem som helst att få lyxsnyggt hemma för en rimlig peng. Lanseringen sker i och med öppnandet av en visning på Moodgallerian i Stockholm den 15e mars.PS Jag har redan valt en favoritmöbel och den skall hem hit så småningom, ni får se vilken det blir då ;)Bild Superfront press/ fotograf Peter Alendahl


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar